Министър-председателят на Словакия Роберт Фицо е в тежко състояние, но се

...
Министър-председателят на Словакия Роберт Фицо е в тежко състояние, но се
Коментари Харесай

Словашки журналист: Атентатът срещу Роберт Фицо ще раздели още повече обществото

Министър-председателят на Словакия  Роберт Фицо е в тежко положение, само че се стабилизира. Това сподели в " Тази заран " Лукаш Ондерчанин, основен редактор „ Международни вести “ в SME – Словакия.

Словашкият министър председател към този момент съумява да говори и е провел диалог с новоизбрания президент Петер Пелегрини , само че не е ясно какво са коментирали, посочи журналистът.

„ Роберт Фицо към момента остава в сериозно положение. Възстановяването може да продължи със седмици и месеци “, добави Ондерчанин.

 Вариант 15 се падна на матурата по български език 2 мин. Вариант 15 се падна на матурата по български език  Катастрофата с НСО: Експертиза ще откри скоростта, с която се е движил служебният автомобил 3 мин. Катастрофата с НСО: Експертиза ще откри скоростта, с която се е движил служебният автомобил  Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото 3 мин. Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото  Барикадиралият се някогашен служител на реда в Пловдив се съобщи 2 мин. Барикадиралият се някогашен служител на реда в Пловдив се съобщи  В мощ влиза новата възбрана за експорт на инсулините и антибиотиците 1 мин. В мощ влиза новата възбрана за експорт на инсулините и антибиотиците  Вариант 15 се падна на матурата по български език 2 мин. Вариант 15 се падна на матурата по български език  Катастрофата с НСО: Експертиза ще откри скоростта, с която се е движил служебният автомобил 3 мин. Катастрофата с НСО: Експертиза ще откри скоростта, с която се е движил служебният автомобил  Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото 3 мин. Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото  Барикадиралият се някогашен служител на реда в Пловдив се съобщи 2 мин. Барикадиралият се някогашен служител на реда в Пловдив се съобщи  В мощ влиза новата възбрана за експорт на инсулините и антибиотиците 1 мин. В мощ влиза новата възбрана за експорт на инсулините и антибиотиците

„ Има доста разнопосочна информация за нападателя. Знаем, че той е бил несполучлив публицист. Не се знае дали  71-годишният мъж е обвързван с паравоенни организации. Той е бил пацифист. Не е харесвал оръжията. Не е харесвал Фицо и политиките му. Участвал е в антиправителствени митинги “, обясни Лукаш Ондерчанин.

Според него въоръженото нахлуване е било авансово планувано.

Писател и някогашен охранител в търговски център опита да отнеме живота на словашкия министър председател

„ Стрелецът е участвал при предходни срещи на държавното управление. Със сигурност е следил дейностите на Роберт Фицо през последните месеци “, уточни журналистът.

Засега се счита, че нападателят е „ вълк единак “, който е работил самичък.

„ Има секунди, в които министър председателят на Словакия е безусловно самичък “, уточни някогашният шеф на българската Национална работа за защита

„ Той е бил повлиян от политиката. Бил е опозиционно надъхан. До този миг считаме, че няма да има последващи офанзиви. Хората, които познават нападателя, споделят, че не са очаквали той да извърши сходно нещо “, посочи Ондерчанин.

Арестът на 71-годишния стрелец Снимка: Reuters

Обществото в Словакия е било поляризирано и преди атентата против Роберто Фицо, а опитът за нападение в допълнение способства за разделянето.

„ Различните елементи от обществото и някои хора упрекват опозицията и медиите за случая. Голям проблем е, че обществените мрежи са цялостни с ненавист и това не оказва помощ. Очакваме обществото да стане още по-поляризирано. Има страхове, че държавното управление може да наложи ограничавания върху свободата на словото “, разяснява основният редактор „ Международни вести “ в SME – Словакия.

Макар опитите за убийства на европейски водачи да не са били чести през последните 50 години

Основна тематика в страната е здравето на Роберт Фицо, а политиката е оставена на второ място на фона на предизборната акция за идните избори за членове на Европейския парламент.

Всичко по тематиката за стрелбата в Словакия и положението на Роберт Фицо следете в онлайн репортажа ни:

Следете развиването на тематиката в нашия онлайн репортаж
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР